13 Temmuz 2017 Perşembe

Profesyonel web sitesi tasarim

Profesyonel web sitesi tasarim nedir? ve web tasarım hizmeti almak isteyen şahıs veya kuruluşlar hangi stratejiyi uygulamalıdır?

Profesyonel web sitesi tasarim yaptırırken hangi konulara önem verilmeli?

Profesyonel bir web dizayn hizmeti alabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı kurallar vardır;

  • Profesyonel web sitesi tasarim yaptıracağınız şahıs veya şirket'e ne istediğinizi detaylı bir biçimde anlatan dökümanları iletmelisiniz logo, renkler vs.
  • Web tasarım açısından bir fikriniz yoksa, bu konuyu komple sitenizi oluşturacak kişi veya kuruluşa bıraktıysanız, demo çalışma isteyebilirsiniz.
  • Mutlaka bir sözleşme yapın ve sözleşmenizde istediğiniz tüm yapıyı en ince ayrıntısına kadar belirtin veya yazdırın, sözleşmeyi mutlaka gözden geçirin.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden onaylamayın, genel olarak web tasarım yapıldıktan sonra web yazılımına uayarlama yapılır. Bu sebepten mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web tasarım, Web yazılım, Seo ve Grafik bunların hepsi ayrı hizmetlerdir. Hepsi için anlaşma yapacaksanız çok dikkatli olmalısınız. Misalen siz web dizayn için anlaştınız, yönetim paneli yapılacakmı diye sormalısınız. Aksi halde statik bir internet sitesine sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yazdırmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Web dizayn hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo hizmeti ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Profesyonel web sitesi tasarim seo uyumlu hazırlanmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı kriterler vardır. Hızlı olması gereklidir bu işlem kaynak dosyaları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırma uygulanarak ve görseller optimize edilerek sağlanmaktadır.
  • Profesyonel web sitesi tasarim mutlaka duyarlı (responsive) tasarıma sahip olmalıdır. Web sayfanız bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Profesyonel web sitesi tasarim fiyatları ne kadardır?

Profesyonel web sitesi tasarim için ortalama fiyatlar firmadan firmaya değişmekle beraber birçok firmada hemen hemen aynıdır. Freelance olarak yapan kişilerin ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız yalnızca fiyatı düşük olduğu için çalışmanızı önermemekle birlikte sebepleriyle birlikte aktaracağız.

İstanbul web dizyan ajansları özel web tasarımı ortalama 1.000-1.500 tl arasındadır.
E-Ticaret sitesi tasarımları 1.200-4.000 tl civarlarındadır.

Bu işi yapan kuruluşlar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıda belirtildiği gibidir. Peki bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne durumda.

Freelance iş yapanların giderleri az olduğundan ve firma düzeyinde iş garantisi sağlamadıkları için fiyatları firmalardan %30 - %60 daha düşüktür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder