17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web programlama

Merhaba bu makalemde profesyonel web yazılım hizmeti almak isteyen kuruluş veya kişiler için dikkat etmesi gereken bazı durumları açıkladım.

Profesyonel web programlama hizmeti alırken neye dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken dikkat etmeniz gereken kurallar şunlardır.

  • Web yazılım hizmeti profesyonel, tecrübeli kişilerden alınmalıdır. Çünkü web yazılımı yapısı gereği yıllarca hizmet etmesi için programlanır. Eğer yazılım aşamasında geleceğe dönük kodlanmazsa belirli bir zamandan sonra geliştirilmesi mümkün olmaz. Bu tür kodlamalarda kodu yazan kişiye mecbur olursunuz çünkü standartlar gözardı adilir, standarların gözetilmediği bir yazılımı farklı web programcıları geliştirmekte zorluk çeker, ya düzenleyemez veya uğraşmaz yada en kötüsü geliştirmek için fahiş rakam ister.
  • Kısır yazılım veya geliştirilebilir yazılım arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir yazılım, standartların uygulandığı, takım çalışması esnasında veya başka yazılımcıların yazılımı ele aldığı vakit sorun çıkartmadan çalışabileceği yapılardır. Siz yazılımı yapan şahısla ilişiğinizi kesseniz bile başka bir uzman web yazılımcı tarafından gelişmesi devam ettirilebilir. Bunun önemi çok büyüktür. Çünkü belirli dönemlerde yeni özellikler, güvenlik yapıları, hızlandırma yamaları vb. yenilikler çıkmaktadır. Geliştirilemeyen bir web programı sadece üreticisinin düzenleyebildiği, diğer web yazılımcının özelleştirmek istediği vakit sorunlar yaşayacağı web yazılım tipleridir.
  • Web programı maliyeti yüksek bir hizmet tipidir. Bu hizmeti almak istiyorsanız ne fahiş ücrete nede çok düşük ücretlere itibar etmeyin. Örneğin üç şirketten teklif aldınız birisi 3.000 tl dedi, birisi 6.000 tl dedi, bir tanesi 1.500 tl teklif sundu buradan anlaşılırki bu programın fiyatı aşağı yukarı 3.000-6.000 tl civarındadır. Bundan yüksek veya aşağı fiyatlar %10 değişkenlik gösterebilir. Daha cüzi veya fazla ücretlere kanmayın.
  • İstediklerinizi detaylı bir tarzda aktarın. Web yazılım yaptırırken ne istediğinizi mutlaka bilmeniz gerekmektedir. İsteklerinizi mükemmel bir tarzda aktardıktan sonra notlar tutulacak ve fiyat teklifi hazırlanacaktır. Fiyat teklifi oluşturulurken anlattığınız özelliklere dikkat edilerek bir ücretlendirme yapılacaktır. Fiyatlandırma oluşturulurken sizin önemsiz bulduğunuz veya söylemeye gerek yok diye hesapladığınız şeyler gözardı edilir. Sözleşme bittiğinde artık o özelliği istemeniz durumunda ya bir sonraki güncellemeye bırakılır veya yapılmadan proje bitirilir. Örnek olarak başımdan geçen bir olaydan bahsedeyim bir web yazılım için anlaşma yaptık. Aktarılan bir veri kayıt programıydı, istenildiği gibi programlanmaya başlandı %80'lik bölümünü tamamladım. Test etmeleri için firmalarına gittiğimizde şöyle bir sorunla karşılaştım. Meğer bu içerikler devlet kaynaklı bir sayfanın veritabanından sorgulanması gerekliymiş, araştırdım sitenin apisi yoktu. Projeyi iptal ettim. Sizde bu gibi bir durumda ön ödemenizi kaybetmiş olursunuz.
  • Muhakkak sözleşme yapın. Kurumsal dünyada şahıslar veya işletmeler sözleşmesiz adım atmaz. Sizde mutlaka isteklerinizi belirten bir sözleşme yaptırın. Yapılacak özellikleri, varsa örnek web siteleri kapsayan detaylı bir sözleşmeyi muhakkak yapmalısınız.

 

Profesyonel web programlama hizmeti almak isteyenlerin yapacakları en büyük hatalar nelerdir?

  • Hataların ilk başında kurumsal web programlama ajanslarıyla çalışmamaları gelir. Şirketlerin şikayet edilebileceği birçok kuruluş olmasına rağmen, freelance iş yaptıranlar. Bunu kanıtlamakta bile zorluk çekerler.
  • Fiyatına kapılma. Birkaç şirket ile görüşüldükten sonra hepsi pahalı deyip, gidip en ucuzuna yaptırayım mantığı yürütülür. Bu tabiki bir seçenek ama şöyle bir düşünün ucuzlukmu, kalitemi. Çok ucuza yaptıracağınız bir web yazılımı sizi nasıl ileriye götürebilir.

Kaynak: Profesyonel web programlama - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web programlama, istanbul Profesyonel web programlama, Profesyonel web programlama istanbul,Profesyonel web programlama firması, Profesyonel web programlama firmaları, istanbul Profesyonel web programlama firması, istanbul Profesyonel web programlama firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder